תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף
תבשיל פיקנטי וטעים גרגרי חומוס ובשר ראש ברוטב חריף, לערב שבת וחג.
מתכון מרוקאי
חומרים
- 1 ראש שום.
- 1 עגבנייה רכה.
- ½ 3 כוסות חומוס מושרה ומבושל למחצה.
- 1 ק"ג בשר ראש.
- 2 חתיכות בשר כבש שמנוני. (לא חייב)
- 3 פלפלים יבשים אדומים.
- חופן כוסברה קצוץ דקדק.
- 3 כפות שמן.
- 2 כפות פפריקה מתוקה.
- 1 כפית פפריקה חריפה.
- 1 כפית כמון.
- ½ כפית כורכום .
- 1 כפית פלפל שחור גרוס.
- מרק עוף או מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה
תחילה משרים חומוס (אני מעדיפה חומוס ענק של סוגת ) ומבשלים אותו למחצה. אפשר להשתמש בחומוס מוכן ומוקפא של סנפרוסט.
שוטפים היטב ומשרים במים את הפלפלים היבשים.
מבשלים את הבשר במים עם מעט מלח ומעט פלפל שחור כשעה או יותר ולאחר מכן מסננים את הבשר (לא זורקים את מרק הציר בשר) אפשר להשתמש בציר הבשר לרוטב. מי שמעדיף מים גם אפשרי.
חותכים את הבשר לקוביות .
בסיר שטוח יוצקים את השמן ומחממים על אש בינונית.
מטגנים מעט את שיני השום.
מגרדים מעל עגבנייה רכה ומוסיפים את חתיכות הבשר והפלפלים , ומערבבים.
מוסיפים את הגרגרי חומוס ומערבבים יחד עם הפפריקה , כורכום, ושופכים את ציר מרק הבשר, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את שאר התבלינים ומוסיפים בישול של כחצי שעה עד להתרככות הבשר והחומוס..
מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה מוסיפים בישול עד להתגבשות וצמצום הרוטב .
לקראת סוף הבישול טועמים במידת הצורך מוסיפים תיבול ומקשטים בכוסברה קצוצה דקדק.
עד שהרוטב נהיה סמיך ופיקנטי והגרגרים רכים ונימוחים בפה, תבשיל טעים מושלם עם חלת שבת.