• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

ורדית חביב 21/10/2018 14:17 תגובה אחת
מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית פיקנטית בסגנון אחר ממולאת בכל טוב.

חומרים לבצק

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים.
  • 2 כפות סוכר.
  • רבע כוס שמן.
  • כפית וחצי מלח.
  • 2 כוסות מים כוס בגודל 240 מ"ל.

חומרים לרוטב

  • 6 עגבניות טריות עסיסיות.
  • 5 שיני שום.
  • חצי פלפל חריף.
  • חצי גמבה.
  • 3 כפות רסק עגבניות.
  • מלח.
  • שמן.
  • פפריקה מתוקה.

מילוי.

  • 2 קופסאות טונה.
  • 1 קופסא אנשובי.
  • רצועות זיתים חרוזית.
  • צלפים. (אם יש)

לציפוי

  • 1 ביצה.
  • מעט שן זית
  • שומשום

אופן הכנת הבצק

במעבד מזון  שמים 1 ק"ג קמח שמרים, סוכר, לערבל היטב עד שהחומרים נטמעים זה בזה ונהפכים לתערובת חלקה מוסיפים את  השמן, מים ומערבלים עוד כדקה ואז מוסיפים  תוך כדי את המלח ומערבלים  עד אשר מתקבל בצק אחיד גמיש ולא דביק.

מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק התפחה של כחצי שעה ויותר.

אופן הכנת הרוטב

שוטפים את העגבניות היטב, מורידים מהן את האמצע ומוציאים את הזרעונים וחותכים לקוביות.

שמים בסיר שמן ואת העגבניות על אש נמוכה ומועכים ומערבבים עד שהעגבניות מתרסקות ונהפכות לסלסה.

לאחר מכן חותכים את הפלפל חריף מהחלק העליון של הפלפל ולא שמים הרבה מיכון שהחריפות תשתלט על הטעם.

את הגמבה חותכים לקוביות קטנות יחד עם רצועות שום מוסיפים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מיד פעם.

לאחר מכן מוסיפים לרסק מעט מים ומדללים אותו ושמים בתוך הסלסלה שמתגבשת טועמים ומוסיפים את ,התבלינים, ומבשלים את זה כחצי שעה על אש נמוכה עד אשר זה מתגבש ונהפף לסלסה טעימה.

הכנת המאפה

לאחר שהבצק תפח היטב והכפיל את נפחו. מקמחים משטח נקי ומעבדים ולשים את הבצק היטב עד אשר נשמעים ממנו פיצוצים.

מרדדים ופותחים את הבצק בעזרת מערוך בצורה מלבנית ארוכה וחותכים קווים אלכסוניים במספר זהה מימין ומשמאל ומשאירים את האמצע שלם.

בתוך האמצע מורחים את הרוטב בנדיבות, לא למלא יותר מידי כי עדיין יש מה למלא וגם שלא תהיה הצפה ועומס וכך החלק התחתי של המאפה לא יאפה היטב והעיצוב לא ייתפס.

לאחר שמורחים את המילוי, מוסיפים שכבה נדיבה של טונה ואנשובי, אפשר להוסיף זיתים ללא חרצנים, וצלפים וכן הלאה…

כשפעולת המילוי הושלמה סוגרים את הרצועות אחת מעל השנייה ומייצרים מעין צמה ומעגלים אותה לצורה. אפשר גם  להשאיר לאורך.

נותנים למאפה לתפוח.

לאחר מכן מצפים אותו בביצה, עם מעט שמן זית ומורחים היטב בכל הצדדים ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש, בחום של 200-220 מעלות צ'לזיוס לכ- 30 דקות ערך עד שצבעו מזהיב והוא נאפה היטב מבפנים.

בתיאבון..

אפשר למלא במגוון רחב של רטבים ומילויים כיד הדימיון.

למתכון ללאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלטים

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. עליזה ב. הגב 12/08/2020 בשעה 20:42

    יצא מושלם!! תודה רבה על המתכון הטעים. חייבת לציין שהבצק הספיק לשתי מאפים גדולים כאלה. לא חשבתי שיצא כזה כמות גדולה.

השארת תגובה

ביטול

חיפוש מתכון
ריבות
ריבת אתרוגים
קינוחים

ריבת אתרוגים

ורדית חביב 02/10/2021 18:16

ריבת אתרוגים ריבת אתרוגים ריבה שמכינים מיד בתום חג הסוכות נהוג לאסוף אתרוגים ולרקוח מהם ריבה עלפי המסורת היהודית ריבת

קרא עוד ←
ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומאן
מטעמים לחגי תשרי

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומאן

ורדית חביב 13/08/2018 0:37

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים- מעז'ון אל רומאן מתכון מושלם להכנת ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומן

קרא עוד ←
ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול
מטעמים לחגי תשרי

ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול

ורדית חביב 13/08/2018 1:02

מתכון להכנת ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות

קרא עוד ←
ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב
מטעמים לחגי תשרי

ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב

ורדית חביב 13/08/2018 0:58

ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות היא ריבת ענבים

קרא עוד ←
תבשילים
תבשיל גרגרי חומוס ברוטב
תבשילים

תבשיל גרגרי חומוס ברוטב

ורדית חביב 02/10/2021 18:58

תבשיל גרגירי חומוס ברוטב תבשיל גרגרי חומוס ועוף ברוטב פיקנטי מנה חמה ומנחמת לימי חורף קרירים. חומרים גרגרי חומוס מבושל

קרא עוד ←
כבדי עוף צלוי ברוטב בצל
מאכלי פסח

כבדי עוף צלוי ברוטב בצל

ורדית חביב 17/09/2019 7:23

כבדי עוף צלוי ברוטב בצל תבשיל כבדי עוף צלויים ברוטב בצל בתהליך מושלם והדרגתי של אידוי, טיגון, תיבול ובישול. תבשיל

קרא עוד ←
רצועות חזה עוף
לכל יום מתכון

רצועות חזה עוף

ורדית חביב 09/03/2019 14:50

רצועות חזה עוף רצועות חזה עוף בתיבול סויה טריאקי רצועות חזה עוף במטבל סויה וטריאקי בצל ותבלינים. הולך מעולה על

קרא עוד ←
מרק שעועית לבנה ברוטב
הבית הטוניסאי

מרק שעועית לבנה ברוטב

ורדית חביב 13/11/2019 17:23

מרק שעועית לבנה ברוטב מרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות פיקנטי. מתכון מושלם בסדרת המרקים מרכיבים 3 כפות רסק. 1 בצל

קרא עוד ←
שקשוקה פול
הבית הטוניסאי

שקשוקה פול

ורדית חביב 20/12/2018 9:21

שקשוקה פול שקשוקה פול תבשיל פולים יבשים בנוסח טוניס. מנה חורפית טעימה, חמה ומנחמת משתלבת יופי עם לחם לבן רגיל

קרא עוד ←
צ'יפסים מתנפחים
חטיפי נשנוש

צ'יפסים מתנפחים

ורדית חביב 08/10/2018 21:12

צ'יפסים מתנפחים צ'יפסים מתנפחים בציפוי קמח חומוס קראנצ'י במטבל צ'ילי עסיסי ופיקנטי. נהוג להכין את הצ'יפסים במהלך חג החנוכה. החומרים

קרא עוד ←
פולים מתובלים בכמון
נשנושים לעצמאות

פולים מתובלים בכמון

ורדית חביב 18/01/2019 18:27

פולים פולים יבשים מגיעים כתוספת לאפריטיף הפול הוא קטניה מושלמת ובריאה עשירה בחלבון ודל בקלוריות יכול להיות מושלם כנשנוש והתיבול

קרא עוד ←
חמין חיטה אהריסה
הבית הטוניסאי

חמין חיטה אהריסה

ורדית חביב 02/01/2020 9:52

חמין חיטה אהריסה לקראת שבתות החורף הגשומים והקררים,  קבלו מתכון מושלם של חמין חיטה אהריסה בנוסח טוניס טעים ומנחם  החומרים

קרא עוד ←
שקשוקה פיקנטית נוסח טוניס
הבית הטוניסאי

שקשוקה פיקנטית נוסח טוניס

ורדית חביב 01/04/2019 20:16

שקשוקה פיקנטית נוסח טוניס שקשוקה  פיקנטית נוסח טוניס אותנטית נוסח טוניס חריפה טעימה מתכון מושלם שעבר מדור לדור, רק להכין

קרא עוד ←
טנזייה
יום כיפור

טנזייה

ורדית חביב 11/09/2021 18:16

טנזייה טנזייה תבשיל פירות יבשים מקורמלים בנוסח המטבח המרוקאי. מרכיבים 2 בצלים. 2 כפות שמן 2 כפות סילאן. 1 כף

קרא עוד ←
קוסקוס ומרק עם דגים
הבית הטוניסאי

קוסקוס ומרק עם דגים

ורדית חביב 27/10/2018 17:37

קוסקוס ומרק עם דגים קוסקוס ומרק עם דגים בתוספת קציצת קפיטה, מנת הדגל של העדה הטוניסאית. לחצו כאן לצפייה במתכון

קרא עוד ←
פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים
נשנושים לעצמאות

פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים

ורדית חביב 25/04/2020 18:54

פאתושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים פאטושי סלט ירקות טריים וקרוטונים פריכים נפלא, צבעוני ועשיר בירקות רעננים  וטריים מהמטבח הים

קרא עוד ←
קטגוריות
  • בצקים (14)
  • הבית הטוניסאי (71)
  • חוברת מרקים (12)
  • חטיפי נשנוש (15)
  • חצילים (8)
  • יום כיפור (7)
  • לחמים (20)
  • לכל יום מתכון (14)
  • מאכלי פסח (43)
  • מאכלי תשעה באב (23)
  • מאפים (19)
  • מומלצים (6)
  • מטעמי השבת (50)
  • מטעמים לחגי תשרי (35)
  • מתכון מהיר (2)
  • מתכונים לימי קורונה (15)
  • מתכונים קלילים לעת ערב (1)
  • נשנושים לעצמאות (19)
  • סלטים (23)
  • עוגות (33)
  • עוגיות (35)
  • עוגיות לאחר צום (28)
  • עוגיות פורים (17)
  • קוסקוס (6)
  • קינוחים (19)
  • ריבות (4)
  • שבועות לא רק חלבי (10)
  • תבשילים (56)
  • תפריט לשבת (20)
© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד