• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

ורדית חביב 21/10/2018 14:17 תגובה אחת
מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית פיקנטית בסגנון אחר ממולאת בכל טוב.

חומרים לבצק

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים.
  • 2 כפות סוכר.
  • רבע כוס שמן.
  • כפית וחצי מלח.
  • 2 כוסות מים כוס בגודל 240 מ"ל.

חומרים לרוטב

  • 6 עגבניות טריות עסיסיות.
  • 5 שיני שום.
  • חצי פלפל חריף.
  • חצי גמבה.
  • 3 כפות רסק עגבניות.
  • מלח.
  • שמן.
  • פפריקה מתוקה.

מילוי.

  • 2 קופסאות טונה.
  • 1 קופסא אנשובי.
  • רצועות זיתים חרוזית.
  • צלפים. (אם יש)

לציפוי

  • 1 ביצה.
  • מעט שן זית
  • שומשום

אופן הכנת הבצק

במעבד מזון  שמים 1 ק"ג קמח שמרים, סוכר, לערבל היטב עד שהחומרים נטמעים זה בזה ונהפכים לתערובת חלקה מוסיפים את  השמן, מים ומערבלים עוד כדקה ואז מוסיפים  תוך כדי את המלח ומערבלים  עד אשר מתקבל בצק אחיד גמיש ולא דביק.

מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק התפחה של כחצי שעה ויותר.

אופן הכנת הרוטב

שוטפים את העגבניות היטב, מורידים מהן את האמצע ומוציאים את הזרעונים וחותכים לקוביות.

שמים בסיר שמן ואת העגבניות על אש נמוכה ומועכים ומערבבים עד שהעגבניות מתרסקות ונהפכות לסלסה.

לאחר מכן חותכים את הפלפל חריף מהחלק העליון של הפלפל ולא שמים הרבה מיכון שהחריפות תשתלט על הטעם.

את הגמבה חותכים לקוביות קטנות יחד עם רצועות שום מוסיפים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מיד פעם.

לאחר מכן מוסיפים לרסק מעט מים ומדללים אותו ושמים בתוך הסלסלה שמתגבשת טועמים ומוסיפים את ,התבלינים, ומבשלים את זה כחצי שעה על אש נמוכה עד אשר זה מתגבש ונהפף לסלסה טעימה.

הכנת המאפה

לאחר שהבצק תפח היטב והכפיל את נפחו. מקמחים משטח נקי ומעבדים ולשים את הבצק היטב עד אשר נשמעים ממנו פיצוצים.

מרדדים ופותחים את הבצק בעזרת מערוך בצורה מלבנית ארוכה וחותכים קווים אלכסוניים במספר זהה מימין ומשמאל ומשאירים את האמצע שלם.

בתוך האמצע מורחים את הרוטב בנדיבות, לא למלא יותר מידי כי עדיין יש מה למלא וגם שלא תהיה הצפה ועומס וכך החלק התחתי של המאפה לא יאפה היטב והעיצוב לא ייתפס.

לאחר שמורחים את המילוי, מוסיפים שכבה נדיבה של טונה ואנשובי, אפשר להוסיף זיתים ללא חרצנים, וצלפים וכן הלאה…

כשפעולת המילוי הושלמה סוגרים את הרצועות אחת מעל השנייה ומייצרים מעין צמה ומעגלים אותה לצורה. אפשר גם  להשאיר לאורך.

נותנים למאפה לתפוח.

לאחר מכן מצפים אותו בביצה, עם מעט שמן זית ומורחים היטב בכל הצדדים ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש, בחום של 200-220 מעלות צ'לזיוס לכ- 30 דקות ערך עד שצבעו מזהיב והוא נאפה היטב מבפנים.

בתיאבון..

אפשר למלא במגוון רחב של רטבים ומילויים כיד הדימיון.

למתכון ללאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלטים

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. עליזה ב. הגב 12/08/2020 בשעה 20:42

    יצא מושלם!! תודה רבה על המתכון הטעים. חייבת לציין שהבצק הספיק לשתי מאפים גדולים כאלה. לא חשבתי שיצא כזה כמות גדולה.

השארת תגובה

ביטול

חיפוש מתכון
ריבות
ריבת אתרוגים
קינוחים

ריבת אתרוגים

ורדית חביב 02/10/2021 18:16

ריבת אתרוגים ריבת אתרוגים ריבה שמכינים מיד בתום חג הסוכות נהוג לאסוף אתרוגים ולרקוח מהם ריבה עלפי המסורת היהודית ריבת

קרא עוד ←
ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול
מטעמים לחגי תשרי

ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול

ורדית חביב 13/08/2018 1:02

מתכון להכנת ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות

קרא עוד ←
ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב
מטעמים לחגי תשרי

ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב

ורדית חביב 13/08/2018 0:58

ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות היא ריבת ענבים

קרא עוד ←
ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומאן
מטעמים לחגי תשרי

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומאן

ורדית חביב 13/08/2018 0:37

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים- מעז'ון אל רומאן מתכון מושלם להכנת ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומן

קרא עוד ←
תבשילים
קוסקוס
הבית הטוניסאי

קוסקוס

ורדית חביב 27/07/2019 18:06

קוסקוס כמה עובדות על קוסקוס הקוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי הנפוץ מאד בטוניס ' אלג'יר' מרוקו ולוב. מאכל עשיר ומשביע.

קרא עוד ←
מחולטה בל עסבן – מסוקי תבשיל ירקות בנוסח טוניסאי
הבית הטוניסאי

מחולטה בל עסבן – מסוקי תבשיל ירקות בנוסח טוניסאי

ורדית חביב 29/09/2018 19:46

מחולטה בל עסבן מסוקי מחולטה מסוקי היא תבשיל טוניסאי מסורתי וחגיגי המכיל מגוון רחב של ירקות. נהוג להגיש אותו בפסח

קרא עוד ←
קציצות ארטישוק ירושלמי
הבית הטוניסאי

קציצות ארטישוק ירושלמי

ורדית חביב 13/03/2019 8:46

קציצות ארטישוק ירושלמי קציצות ארטישוק ירושלמי מתובלות וחריפות אש. גם כשר לפסח. החומרים 4-5 יח' ארטישוק ירושלמי https://he.wikipedia.org/wiki/2 בצלים. 3

קרא עוד ←
קוסקוס ומרק עוף וירקות
הבית הטוניסאי

קוסקוס ומרק עוף וירקות

ורדית חביב 02/04/2019 8:18

קוסקוס ומרק עוף וירקות קוסקוס מרק עוף וירקות בנוסח טוניס מנה חגיגית החומרים 1 ק"ג סולת. ½ כוס שמן. 4

קרא עוד ←
ברוקלו – פרחי כרובית ברוטב
הבית הטוניסאי

ברוקלו – פרחי כרובית ברוטב

ורדית חביב 16/12/2019 20:55

ברוקלו – פרחי כרובית ברוטב תבשיל חורפי משגע וטעים פרחי כרובית ברוטב נפלא ועסיסי מאכל אותנטי בנוסח טוניס. החומרים 8 

קרא עוד ←
קוסקוס עם דלעת
הבית הטוניסאי

קוסקוס עם דלעת

ורדית חביב 26/12/2018 22:29

קוסקוס עם דלעת קוקוס עם דלעת זהו מאכל מסורתי טוניסאי טעים ומדהים שנהוג לאכול  בתשעה באב. אך גם בימים רגילים

קרא עוד ←
אחללם
הבית הטוניסאי

אחללם

ורדית חביב 23/05/2019 9:22

אחללם אחללם תבשיל עתיק בנוסח טוניס, נהוג להכין את התבשיל לקראת תשעה באב. את האחללם עדף להכין מראש ולייבש איך

קרא עוד ←
ניקיטוש חמין נוסח טוניס
הבית הטוניסאי

ניקיטוש חמין נוסח טוניס

ורדית חביב 27/07/2019 15:47

ניקיטוש חמין נוסח טוניס צלחת ניקיטוש חמין מרק נוסח טוניס על מצע של קוסקוס, חמין עדין קליל וטעים מאוד. קל

קרא עוד ←
עוגת ביסקוויטים
מטעמי השבת

עוגת ביסקוויטים

ורדית חביב 16/03/2019 13:21

עוגת ביסקוויטים עוגת ביסקוויטים שוקולד ואגוזים עוגת ביסקוויטים שוקולד גנאש קרה ללא אפיה, פרווה. מעוטרת באגוזי מלך ואבקת קקאו טעימה

קרא עוד ←
מלוחייה – תבשיל מרוטב עלי המלוחייה
תבשילים

מלוחייה – תבשיל מרוטב עלי המלוחייה

ורדית חביב 29/03/2019 15:12

מלוחייה – תבשיל מרוטב עלי המלוחייה מלוחייה טוניסאית מלוחייה זהו מאכל חגיגי מרוטב סמיך העשוי מאבקה ירקרקה מעליי המלוחייה. מקור

קרא עוד ←
כעבורות – קציצות טוניסאיות מסורתיות
הבית הטוניסאי

כעבורות – קציצות טוניסאיות מסורתיות

ורדית חביב 14/08/2018 0:07

מתכון להכנת כעבורות – קציצות טוניסאיות מסורתיות מלאות בכל טוב כעבורות הן קציצות מטוגנות טוניסאיות מסורתיות העשויות מתפוחי אדמה, חזה

קרא עוד ←
תבשיל כעבורות ברוטב
הבית הטוניסאי

תבשיל כעבורות ברוטב

ורדית חביב 17/08/2018 14:43

תבשיל כעבורות ברוטב – קציצות טוניסאיות מסורתיות עם רוטב כעבורות הן קציצות טוניסאיות מסורתיות. אפשר להגיש אותן כמו שהן ועדיין

קרא עוד ←
קטגוריות
  • בצקים (14)
  • הבית הטוניסאי (71)
  • חוברת מרקים (12)
  • חטיפי נשנוש (15)
  • חצילים (8)
  • יום כיפור (7)
  • לחמים (20)
  • לכל יום מתכון (14)
  • מאכלי פסח (43)
  • מאכלי תשעה באב (23)
  • מאפים (19)
  • מומלצים (6)
  • מטעמי השבת (50)
  • מטעמים לחגי תשרי (35)
  • מתכון מהיר (2)
  • מתכונים לימי קורונה (15)
  • מתכונים קלילים לעת ערב (1)
  • נשנושים לעצמאות (19)
  • סלטים (23)
  • עוגות (33)
  • עוגיות (35)
  • עוגיות לאחר צום (28)
  • עוגיות פורים (17)
  • קוסקוס (6)
  • קינוחים (19)
  • ריבות (4)
  • שבועות לא רק חלבי (10)
  • תבשילים (56)
  • תפריט לשבת (20)
© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד