• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

ורדית חביב 21/10/2018 14:17 תגובה אחת
מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית

מאפה פיצה טוניסאית פיקנטית בסגנון אחר ממולאת בכל טוב.

חומרים לבצק

  • 1 ק”ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים.
  • 2 כפות סוכר.
  • רבע כוס שמן.
  • כפית וחצי מלח.
  • 2 כוסות מים כוס בגודל 240 מ”ל.

חומרים לרוטב

  • 6 עגבניות טריות עסיסיות.
  • 5 שיני שום.
  • חצי פלפל חריף.
  • חצי גמבה.
  • 3 כפות רסק עגבניות.
  • מלח.
  • שמן.
  • פפריקה מתוקה.

מילוי.

  • 2 קופסאות טונה.
  • 1 קופסא אנשובי.
  • רצועות זיתים חרוזית.
  • צלפים. (אם יש)

לציפוי

  • 1 ביצה.
  • מעט שן זית
  • שומשום

אופן הכנת הבצק

במעבד מזון  שמים 1 ק”ג קמח שמרים, סוכר, לערבל היטב עד שהחומרים נטמעים זה בזה ונהפכים לתערובת חלקה מוסיפים את  השמן, מים ומערבלים עוד כדקה ואז מוסיפים  תוך כדי את המלח ומערבלים  עד אשר מתקבל בצק אחיד גמיש ולא דביק.

מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק התפחה של כחצי שעה ויותר.

אופן הכנת הרוטב

שוטפים את העגבניות היטב, מורידים מהן את האמצע ומוציאים את הזרעונים וחותכים לקוביות.

שמים בסיר שמן ואת העגבניות על אש נמוכה ומועכים ומערבבים עד שהעגבניות מתרסקות ונהפכות לסלסה.

לאחר מכן חותכים את הפלפל חריף מהחלק העליון של הפלפל ולא שמים הרבה מיכון שהחריפות תשתלט על הטעם.

את הגמבה חותכים לקוביות קטנות יחד עם רצועות שום מוסיפים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מיד פעם.

לאחר מכן מוסיפים לרסק מעט מים ומדללים אותו ושמים בתוך הסלסלה שמתגבשת טועמים ומוסיפים את ,התבלינים, ומבשלים את זה כחצי שעה על אש נמוכה עד אשר זה מתגבש ונהפף לסלסה טעימה.

הכנת המאפה

לאחר שהבצק תפח היטב והכפיל את נפחו. מקמחים משטח נקי ומעבדים ולשים את הבצק היטב עד אשר נשמעים ממנו פיצוצים.

מרדדים ופותחים את הבצק בעזרת מערוך בצורה מלבנית ארוכה וחותכים קווים אלכסוניים במספר זהה מימין ומשמאל ומשאירים את האמצע שלם.

בתוך האמצע מורחים את הרוטב בנדיבות, לא למלא יותר מידי כי עדיין יש מה למלא וגם שלא תהיה הצפה ועומס וכך החלק התחתי של המאפה לא יאפה היטב והעיצוב לא ייתפס.

לאחר שמורחים את המילוי, מוסיפים שכבה נדיבה של טונה ואנשובי, אפשר להוסיף זיתים ללא חרצנים, וצלפים וכן הלאה…

כשפעולת המילוי הושלמה סוגרים את הרצועות אחת מעל השנייה ומייצרים מעין צמה ומעגלים אותה לצורה. אפשר גם  להשאיר לאורך.

נותנים למאפה לתפוח.

לאחר מכן מצפים אותו בביצה, עם מעט שמן זית ומורחים היטב בכל הצדדים ומפזרים שומשום.

מכניסים לתנור שחומם מראש, בחום של 200-220 מעלות צ’לזיוס לכ- 30 דקות ערך עד שצבעו מזהיב והוא נאפה היטב מבפנים.

בתיאבון..

אפשר למלא במגוון רחב של רטבים ומילויים כיד הדימיון.

למתכון ללאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלטים

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. עליזה ב. הגב 12/08/2020 בשעה 20:42

    יצא מושלם!! תודה רבה על המתכון הטעים. חייבת לציין שהבצק הספיק לשתי מאפים גדולים כאלה. לא חשבתי שיצא כזה כמות גדולה.

השארת תגובה

ביטול

חיפוש מתכון
ריבות
ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז’ון אל רומאן
מטעמים לחגי תשרי

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז’ון אל רומאן

ורדית חביב 13/08/2018 0:37

ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים- מעז’ון אל רומאן מתכון מושלם להכנת ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז’ון אל רומן

קרא עוד ←
ריבת ענבים – מעז’ון אל ענב
מטעמים לחגי תשרי

ריבת ענבים – מעז’ון אל ענב

ורדית חביב 13/08/2018 0:58

ריבת ענבים – מעז’ון אל ענב נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות היא ריבת ענבים

קרא עוד ←
ריבת אתרוגים
קינוחים

ריבת אתרוגים

ורדית חביב 02/10/2021 18:16

ריבת אתרוגים ריבת אתרוגים ריבה שמכינים מיד בתום חג הסוכות נהוג לאסוף אתרוגים ולרקוח מהם ריבה עלפי המסורת היהודית ריבת

קרא עוד ←
ריבת חבושים עם ציפורן – מעז’ון ספורז’ול
מטעמים לחגי תשרי

ריבת חבושים עם ציפורן – מעז’ון ספורז’ול

ורדית חביב 13/08/2018 1:02

מתכון להכנת ריבת חבושים עם ציפורן – מעז’ון ספורז’ול נהוג לסיים את צום הכיפורים באכילת דברי מתיקה. אחת מהריבות האהובות

קרא עוד ←
תבשילים
עסבנה – מעיים ממולאים בנוסח טוניסאי
הבית הטוניסאי

עסבנה – מעיים ממולאים בנוסח טוניסאי

ורדית חביב 12/08/2018 19:01

מתכון להכנת עסבנה – מעיים ממולאים בנוסח טוניסאי עסבנה היא מאכל טוניסאי מסורתי העשוי ממעיים ממולאים בכל טוב. אנו נוהגים

קרא עוד ←
מרק שעועית לבנה ברוטב
הבית הטוניסאי

מרק שעועית לבנה ברוטב

ורדית חביב 13/11/2019 17:23

מרק שעועית לבנה ברוטב מרק שעועית לבנה ברוטב עגבניות פיקנטי. מתכון מושלם בסדרת המרקים מרכיבים 3 כפות רסק. 1 בצל

קרא עוד ←
תבשיל כעבורות ברוטב
הבית הטוניסאי

תבשיל כעבורות ברוטב

ורדית חביב 17/08/2018 14:43

תבשיל כעבורות ברוטב – קציצות טוניסאיות מסורתיות עם רוטב כעבורות הן קציצות טוניסאיות מסורתיות. אפשר להגיש אותן כמו שהן ועדיין

קרא עוד ←
חטיפי דג אמנון מטוגנים ומצופים בפירורי לחם
חטיפי נשנוש

חטיפי דג אמנון מטוגנים ומצופים בפירורי לחם

ורדית חביב 28/01/2021 8:46

חטיפי דג אמנון מטוגנים ומצופים בפירורי לחם מתכון מושלם לדגים חטיפי דג אמנון מטוגנים ומצופים בפירורי לחם חטיף קרנצ’י  וטעים

קרא עוד ←
קוסקוס עם דלעת
הבית הטוניסאי

קוסקוס עם דלעת

ורדית חביב 26/12/2018 22:29

קוסקוס עם דלעת קוקוס עם דלעת זהו מאכל מסורתי טוניסאי טעים ומדהים שנהוג לאכול  בתשעה באב. אך גם בימים רגילים

קרא עוד ←
אחללם
הבית הטוניסאי

אחללם

ורדית חביב 23/05/2019 9:22

אחללם אחללם תבשיל עתיק בנוסח טוניס, נהוג להכין את התבשיל לקראת תשעה באב. את האחללם עדף להכין מראש ולייבש איך

קרא עוד ←
ניקיטוש חמין נוסח טוניס
הבית הטוניסאי

ניקיטוש חמין נוסח טוניס

ורדית חביב 27/07/2019 15:47

ניקיטוש חמין נוסח טוניס צלחת ניקיטוש חמין מרק נוסח טוניס על מצע של קוסקוס, חמין עדין קליל וטעים מאוד. קל

קרא עוד ←
חריימה טונה
הבית הטוניסאי

חריימה טונה

ורדית חביב 17/12/2018 14:24

חריימה טונה מתכון מנצח להכנת חריימה טונה, מאכל מסורתי מהבית הטוניסאי. דג טונה ידוע כדג בשרני ומעט יבש. בשיטות בישול

קרא עוד ←
פולים מתובלים בכמון
נשנושים לעצמאות

פולים מתובלים בכמון

ורדית חביב 18/01/2019 18:27

פולים פולים יבשים מגיעים כתוספת לאפריטיף הפול הוא קטניה מושלמת ובריאה עשירה בחלבון ודל בקלוריות יכול להיות מושלם כנשנוש והתיבול

קרא עוד ←
לביבות כרתי כרישה
מטעמים לחגי תשרי

לביבות כרתי כרישה

ורדית חביב 20/09/2019 17:29

לביבות כרתי כרישה לביבות כרתי כרישה (או שום) אחת מסימני הברכות בסעודת סדר ערב ראש השנה. -סימנים- כרתי “-שיכרתו אויבנו

קרא עוד ←
תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף
מטעמי השבת

תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף

ורדית חביב 20/05/2021 18:50

תבשיל חומוס ובשר ראש ברוטב חריף תבשיל פיקנטי וטעים גרגרי חומוס ובשר ראש ברוטב חריף, לערב שבת וחג. מתכון מרוקאי

קרא עוד ←
בשר צלי ברוטב ובצל
מאכלי פסח

בשר צלי ברוטב ובצל

ורדית חביב 13/03/2019 7:43

בשר צלי פרוס ברוטב ובצל בשר צלי פרוס ברוטב ובצל  אפוי בתהליך איטי, בטעם נפלא ועדין של עלי דפנה ופלפל

קרא עוד ←
קטגוריות
  • בצקים (14)
  • הבית הטוניסאי (71)
  • חוברת מרקים (12)
  • חטיפי נשנוש (15)
  • חצילים (8)
  • יום כיפור (7)
  • לחמים (20)
  • לכל יום מתכון (14)
  • מאכלי פסח (43)
  • מאכלי תשעה באב (23)
  • מאפים (19)
  • מומלצים (6)
  • מטעמי השבת (50)
  • מטעמים לחגי תשרי (35)
  • מתכון מהיר (2)
  • מתכונים לימי קורונה (15)
  • מתכונים קלילים לעת ערב (1)
  • נשנושים לעצמאות (19)
  • סלטים (23)
  • עוגות (33)
  • עוגיות (35)
  • עוגיות לאחר צום (28)
  • עוגיות פורים (17)
  • קוסקוס (6)
  • קינוחים (19)
  • ריבות (4)
  • שבועות לא רק חלבי (10)
  • תבשילים (56)
  • תפריט לשבת (20)
© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד