סלט כבד וחציל צלוי
סלט כבד וחציל צלוי על אש גלויה.
החומרים
- 1 חציל בלאדי בינוני.
- 10 כבדי עוף טריים.
- 2 בצלים גדולים.
- 4 ביצים קשות.
- מלח.
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית.
- עגבנייה שרי לקישוט.
- פטרוזיליה קצוצה דקדק.
אופן ההכנה
תחילה שוטפים, ומנקים היטב את הכבדים, מוציאים מהם את שאיריות השומן וממליחים בנדיבות משני הצדדים.
שמים את הכבדים על רשת לצלייה וצולים בתנור על הגריל. חשוב מאד מבחינת כשרות.
לאחר צליית הכבדים שוטפים אותם במים ומכשירים אותם, ושמים במסננת. אם יש שרידי דם, הם יגירו ואז לוקחים את הכבדים הצלויים ושוטפים בפעם נוספת. ה
מקצצים שני בצלים ענקיים ומטגנים אותם על אש נמוכה עד בינונית במחבת, ומידי פעם לכרבב בעזרת כף מעץ עד אשר הם מזהיבים ומקבלים גוון חום זהוב יפיפה.
בוחרים את החציל הכי חתיך בחבורה, שוטפים אותו היטב חורצים בעזרת סכין חתך לאורכו.
מניחים על הלהבה בגז וצולים על אש בלהבה גבוהה מכל הצדדים עד שהחציל נחרך כולו.
חובה לחרוץ את החריץ אחרת ה חציל עלול להתפוצץ על הגז החתך משחרר מתוכו את האדים שמצטברים וגורמים לפיצוץ.
לאחר שהחציל נצלה ונחרך, שמים אותו בצלחת עמוקה בעודו חם לוהט ומכסים את הצלחת בעזרת מכסה או צלחת נוספת, כך שהאדים והחום שומרים על הארומה והטעם המעושן והקילוף יהיה קל יותר.
לאחר שהחציל התקרר מוציאים ממנו את הקליפה השרופה, סוחטים אותו ומסננים ממנו את רוב הנוזלים ושמים בצד.
לאחר מכן שמים במיקסר את הכבדים , הביצים הקשות וטוחנים היטב ומוסיפים בהדרגה את החציל את התבלינים מוסיפים בסוף המלח, הפלפל שחור גרוס, הלימון למי שאוהב, זרזיף שמן זית וטועמים. אם צריך מוסיפים תיבול בהתאם לטעם האישי.
מצלחתים בצלחת מתאימה, אפשר לקשט עם פטרוזיליה קצוצה דק, עגבניית שרי חתוכה,צנון, מלפפון פרוס, או זתים. להגיש טרי במקום, אפשר לשמור במקרר רק לאותו היום המסה משתנת והצבע נהפך לכהה מידי.
מנה טעימה מאוד כמילוי לתוך גלילי בצק עלים מגולגלים על קונוס. או כמילוי למאפה. לפחזניות פרווה.
טעים ומתאים כסלט או כמנת בופה.
לחצו כאן למתכון להכנת לאפה ביתית במילוי גרגירי בשר טחון וסלט
בהצלחה