קוקלה כופתאה מקמח מצה
קוקלה כופתאה מקמח מצה כשרה לפסח מסורתית בנוסח טוניס.
נהוג להוסיף את כופתאה קוקלה לחמין והבישול הארוך והממושך סופג את הטעמים העשירים של החמין.
חומרים
- חתיכה קטנה של שומן כבש.
- 2 שיני שום כתוש.
- מעט כוסברה.
- 3 חלבון ביצים L.
- ½ כפית מלח / או מרק עוף.
- מעט פלפל שחור.
- מעט שמן.
- קמח מצה כמה שנכנס.
- שמן לטיגון.
אופן ההכנה
שוברים את הביצים בקערה ומפרידים בניהם , מקציפים את החלבון יחד עם מעט שמן ומלח כדקה בעזרת מטרפת לביצים.
מקצצים דקדק את השומן כבש ואת הכוסברה וכותשים את השום ומערבבים הכול יחד .
מוסיפים את התבלינים עד שהכול נטמע פנימה בתוך הבלילה.
מוספים את הקמח מצה בהדרגה כמה שנכנס לתוך בלילת הביצים עד שמתקבלת עיסה רכה ולא דביקה.
מכינים כפיתות בגודל של שזיף (כמו בתמונה) ומטגנים על אש בינונית בשמן חם מספר דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב,
לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג ומכניסים לחמין.
- אפשר גם עם ביצים שלמות המתכון המסורתי של אמא היה רק עם חלבון.
טיפ
אפשר גם לא לטגן .
הטיגון נועד לסגור את הפיתות שלא יפתחו במהלך הבישול ויתפרקו.
בתיאבון
קוקלה – קציצת סולת טוניסאית מסורתית לחמין