• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › הבית הטוניסאי › אריסה חריפה

אריסה חריפה

ורדית חביב 15/08/2018 14:18 3 תגובות

מתכון להכנת אריסה ביתית חריפה בסגנון טוניסאי מסורתי

לתימנים יש את הסחוג ולתוניסאים יש אריסה או “סחקה.”
אריסה היא ממרח חריף המגיע מהמטבח הטוניסאי. אריסה עשויה מפלפלים יבשים שאטה חריפים או מתוקים בתוספת שום תבלינים שמן ומלח.

האריסה משדרגת כל מנה בטעם הארומטי שלה ובחריפות ומהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח הטוניסאי. חשוב מאד שהאריסה תהיה איכותית וללא חומרים משמרים. רצוי מאוד להשתמש במרכיבים טריים, במיוחד אם מתכוונים לשמור את האריסה במקרר לפרקי זמן ארוכים.

למרות שזה נראה מסובך אריסה ביתית היא קלה מאד להכנה.

לחצו כאן לעוד מתכוני סלטים!

מרכיבים

  • ½ ק”ג פלפל מתוק יבש.
  • 200 גרם פלפל שאטה או פלפל סודני.
  • 2 ראשי שום קלופים. 
  • מלח – לפי הטעם האישי.
  • שמן – לפי הטעם האישי.
  • (תבלינים: פפריקה וכמון לפי הטעם ולמי שרוצה לא חייב.)

אופן ההכנה

חורצים חצי קילו של פלפלים מתוקים מיובשים, מרוקנים אותם מזרעים ושוטפים היטב. לאחר מכן שמים את כל הפלפלים בכלי גדול ומוסיפים הרבה מים שיכסו את הפלפלים. את אותו הדבר עושים גם עם 200 גרם של פלפלים החריפים, בהתאם לטעם. את הפלפלים משאירים “לנוח” במים.

שני סוגים של פלפלים מושרים במים

לאחר שהפלפלים נחו במים ונעשו רכים מאוד (בערך כשעה,) שופכים את המים ומסננים אותם. מעבירים את הפלפלים למעבד מזון וטוחנים אותם עד שמתקבלות חתיכות דקות מאוד, מוסיפים למעבד המזון 2 ראשי שום קלופים ושוב טוחנים, הפעם עד שמתקבל ממרח.

מוסיפים שמן ומלח בהתאם לטעם. אפשר להוסיף גם פפריקה או כמון אך לא חייב.

את האריסה אפשר להגיש במקום אך ניתן גם לאחסן אותה במקרר למשך פרקי זמן ארוכים של כמה חודשים ולהשתמש בה גם במועד מאוחר יותר.

בתיאבון!

. אריסה חריפה בקערת זכוכית

לחצו כאן לצפייה בתגובות בעמוד הפייסבוק שלי “ערוץ התבשילים הטובים”!

« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. Victor הגב 13/09/2018 בשעה 18:53

    ערוץ נפלא להכנת תבשילים מקוריים
    עלי והצליחי

  2. איציק מסיקה הגב 20/07/2020 בשעה 1:41

    מעולה, הכנתי בדיוק לפי המתקון ללא כמון ופפריקה, תודה רבה

  3. שמעון הגב 27/05/2024 בשעה 11:49

    אשמח ללמוד עוד מתכונים חוץ מהאריסה.

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד