כעכים בנוסח תוניס פריכים וממכרים
את המתכון הזה של כעכים אני מכינה שנים, זהו מתכון עתיק של חמותי ז"ל ואי אפשר שלא להתמכר לטעם הכל-כך טעים , אוורירי ופריך.
רצוי מאד לעבד במכונה. המכונה משנה את המרקם והפריכות.
מתכון אליפות מהיר וקל להכנה.
רצוי מאד להכין את המתכונים בדיוק על פי ההוראות, לא לשנות כלום, לא במינון ולא במרכיבים. כל שינוי יביא תוצאה אחרת. נא להקפיד על ההוראות ההכנה. אם רוצים כמות גדולה יותר חשוב להכפיל כמות, ולהקפיד בחישוב. על כל 4 כוסות של קמח 1 אבקת אפיה.
כוס בגודל של 220 מ"ל
מתכונים נוספים לעוגיות מסורתיות ניתן למצוא כאן
החומרים
- 4 ביצים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- תמצית וניל
- 4 כוסות קמח ועוד קצת…
(אפשר להוסיף שומשום)
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים את הביצים הסוכר השמן , אפשר במעבד מזון. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. לאחר ערבוב נוסף להוסיף את הסוכר וניל, האבקת אפיה, ואז את הקמח בהדרגה. עד לקבלת בצק מגובש , גמיש רך ולא דביק.
לאחר שהבצק מוכן לכסות במגבת בתוך הכלי.
חשוב מאד לתת לו מנוחה לפחות של כ- 10 דקות בערך
מחממים תנור ל180 מעלות . מכינים תבניות עם נייר אפיה ומחברים את המכונה. ופה היא נכנסת לפעולה . מכניסים את הבצק ומעבדים לקבלת כעכים ישרים או עגולים כל אחד לפי סגנונו וטעמו האישי. כעכים ישרים מכילים כמות יותר גדולה בתוך התבנית. מסדרים אותם במרחק סביר אחד מהשני על מנת שלא ידבקו. מכניסים לתנור שחומם מראש לכ 20 דקות לערך ואופים עד להשחמה זהובה. לאחר שהתקררו לגמרי, רצוי להניח להם להצטנן בתנור לאחר האפיה שיתייבשו מעט לאחר מכן אפשר לסדרם בתוך צנצנת מזכוכית אטומה ולהניח על השיש.
מתאים מאד לחגי תשרי, לאחר הצום או סתם ביומיום.
מתאים עם קפה אותה של אחר הצהריים או סתם נשנוש בתיק למהלך היום.
ממש כמו חטיף אנרגיה.
החשיבות של הכנת הכעכים במכונה.
הבצק עובר תהליך נוסף של עיבוד והכעכ יוצא רק ונימוח, אוורירי ופריך. והזהבה נכונה יוצא כעכ מושלם במראהו ובטעמו.
אפשרי גם ללא מכונה למי שאין, עם טוויסט קטן… לוקחים כערה נפרדת שופכים לתוכה שומשום, לוקחים מעט מהבצק טובלים אותו בשומשום ומכינים את הכעכים ומעבדים ידנית לעיגולים וכל השומשום נטמע בתוך הבצק.