בולו ברוז' – עוגיות שקדים ואגוזים קראנצ'יות
עוגיות בולו ברוז' מתאימות מאד לשבירת הצום של יום הכיפורים, הן מלאות בכל טוב, מתוקות ועשירות בשקדים, צימוקים, ואגוזים. עוגייה כחטיף אנרגיה.
הן מתאימות גם לשמחות ולשבתות וחגים. יש גם המכינים אותן בט"ו בשבט.
נהוג אחרי הצום לאכול ריבות על מנת להחזיר את רמת הסוכר בדם, כמו כן גם עוגות למינהן כמו עוגת סולת, ולימונדה או רוזטה (משקה העשוי מסירופ שקדים וסוכר)
ריבת חבושים עם ציפורן – מעז'ון ספורז'ול
ריבת ענבים – מעז'ון אל ענב
ריבת רימונים עם שקדים ואגוזים – מעז'ון אל רומאן
אפשר לשלב בתוך הבצק כוס מיץ תפוזים סחוט טרי, כמובן שפעולה זו מגדילה את כמות הקמח.
המתכון הזה עובר מאם לבת כמה דורות בבסיסו כך הוא כל שינוי יכול להביא תוצאה אחרת.
(גודל הכוס 240 מ"ל)
החומרים הדרושים
- 6 ביצים או 4 (תלוי בגודל)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ½ 5 קמח
- 2 אבקת אפיה
- 2 סוכר וניל
- תמצית שקדים
- ¾ כוס שומשום
- כף שומר
- חופן צימוקים
- ½ כוס שקדים
- ½ כוס אגוזים
אופן ההכנה
בקערה גדולה מנפים את כל הקמח ונשתמש לבצק ב 4 וחצי כוסות והכוס הבא בעבוד הבצק.
בקערה נפרדת שמים את הביצים את הסוכר, את אבקת האפייה והשמן את התמצית שקדים ומערבבים היטב. אפשר במערבל או ידני, עדיף במערבל.
לאחר שזה התערבב והחומרים נטמעו פנימה, בהדרגה מוסיפים את השומר ואת השקדים והאגוזים הגרוסים וחופן צימוקים. מערבבים הכול יחד ומוסיפים בהדרגה את הקמח.. נותנים לבצק לנוח מעט ולהירגע.
מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות חום.
על המשטח העבודה מפזרים את שארית הקמח ומתחילים לעבד את הבצק היטב עד אשר הוא מגיע למצב של גמישות רכות, וגמישות.
לאחר שהבצק התגבש ונח לוקחים כ- ¾ כוס שומשום ומעבדים אותו כך שחלק מהשומשום נטמע פנימה והשאר מצפה את הצד החיצוני של הבצק.
מחלקים לשלוש כיכרות כלחם, מניחים על התבנית ומוסיפים ב'הטבעה' לאורך כל הכיכר שקדים בשורה (לא חייב) ומכניסים לתנור לחום של 220 מעלות לכ- 25 דקות עד חצי שעה.
קצת לפני תום האפייה מוצאים מהתנור ומכבים אותו ובעדינות פורסים את הכיכרות לפרוסות דקות כפי שסומנו על ידי הסכין בעובי של השקד.
משכיבים כל פרוסה על התבנית ומכנסים בחזרה לתנור הכבוי ומניחים לו כמה דקות להצטננות. הפעולה הזו גורמת לפרוסה להיות קראנצ'ית ומכאן מגיע המילה קרוקו.
מחזיר אותי אחורה בזמן, לטעם של פעם.
תודה