חלה גבוה לשבת
הכנת חלה גבוה לשבת מ-6 רצועות בצק
לכבוד השבת אני נוהגת להשקיע בחלות השבת, ככל שהחלה מושקעת טעימה ויפה כך השולחן נראה.
זהו בעצם פני השבת.
לאחרונה התחלתי לקלוע בכל מיני שיטות וצרות. ואני מקווה שאצליח להעביר לכם את התחביב הזה כדי שגם אתם תוכלו להינות ממנו.
בהצלחה.
לחצו כאן לעוד מתכונים וסרטונים על הכנת לחמים וחלות.
חומרים
- 1 ק"ג קמח.
- 2 כפות סוכר לבן.
- 2 כפות שמרים.
- כף מלח.
- ¾ כוס שמן.
- 2 כוסות מים.
- 2 ביצים טרופות.
- ביצה
- שומשום או פרג.
אופן הכנת הבצק
בקערה גדולה מנפים ק"ג אחד של קמח, מוסיפים 2 כפות סוכר לבן, 2 כפות שמרים, ומערבבים (שימו לב, תחילה מערבבים את כל המרכיבים היבשים.)
טורפים את שתי הביצים בצלוחית
שופכים לקערה שלושת רבעי כוס שמן, ושתי כוסות של מים פושרים ומערבבים, מוסיפים את הביצים הטרופות ומשאירים בצד מעט למריחה. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ורך.
את הבצק יש להתפיח במשך כשעה עטוף בניילון נצמד במקום חמים.
לאחר שתפח הבצק מרדדים אותו עלמשטח מקומח ומכינים 6 רצועות ארוכות.
שזירת הרצועות לחלה
מהבצק שהוכן קודם לכן, מכינים שש רצועות שוות בגודלן ופורסים אותן על משטח חלק כך שבקצה אחד הן צמודות ובקצה השני מופרדות.
שזירת הרצועות טיפה מסובכת בהתחלה וייתכן שתצטרכו מספר ניסיונות, אך ברגע שקולטים את העניין זה הולך בקלות.
תחילה בוחרים צד, לצורך הדוגמה נבחר בצד ימין: לוקחים את הרצועה השנייה מימין, ומעבירים אותה לקצה השני.
לאחר מכן לוקחים את הרצועה הראשונה מימין ומעבירים אותה למרכז, בין שתי הרצועות האמצעיות (מבין ארבעת הרצועות בהן לא נגענו.)
כעת עוברים לצד השני ועושים שוב את אותן הפעולות.
רצועה שנייה מצד שמאל עוברת לקצה הימני:
רצועה ראשונה מצד שמאל עוברת למרכז:
ואז שוב מחליפים צד וחוזר חלילה כל פעם בצד אחר של החלה, עד שמסיימים את החלה ומגיעים לסוף הרצועות, ואז מצמידים אותן יחד.
לאחר שמסיימים לשזור את רצועות הבצק והחלה מוכנה, מניחים אותה על נייר אפייה, ומתפיחים כחצי שעה.
לאחר ההתפחה מברישים אותה עם הביצה ומפזרים שומשום בנדיבות.
טיפ: לפעמים אני נוהגת גם למרוח מעט שמן זית ולפזר מעט מלח על החלה, מוזמנים לנסות אם מתחשק לכם.
לסיום, מכניסים את החלה לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס למשך כ-20 עד 25 דקות, או יותר תלוי בעוצמת התנור.
והרי לכם חלה גבוהה לשבת, פריכה וטעימה משש רצועות בצק.
בתאבון!
פייסבוק שלי "ערוץ התבשילים הטובים" לחצו כאן!