חמין במיה ברוטב עגבניות ובצל
חמין במיה ברוטב עגבניות ובצל מתכון מדויק של סבתא איבון.
עונת הבמיה היא קייצית וקצרה אולם היום יש את הירקות המוקפאים כך שמתאפשר כל השנה ליהנות ממנה כתבשיל או כחמין במיה ברוטב עגבניות ובצל קייצי טעים מרענן וקליל מאד.
תהליך אידוי הבצל ואופן הבישול האיטי בפלטה גורם לצבעו של התבשיל לגוון כהה יותר.
חמין במיה ברוטב עגבניות ובצל
חומרים
- 2 בצלים.
- 3 כפות רסק עגבניות.
- 1 כף סוכר.
- ½ ק"ג במיה טרייה או קפואה.
- 6 שוקיים או ירכיים עוף . או לחילופין אפשר בשר מס' 8
- 2 כפות שמן.
- 2 כפות פפריקה מתוקה או חריפה .
- ¾ כפית פלפל שחור טחון.
- מלח לפי הטעם.
- 1 בצל קטן מקולף
- 2 תפוחי אדמה קטנים.
- 1 ראש שום שטוף ונקי.
- 4-5 ביצים.
- 5 קוקלות.
טיפ. הבמיה מכילה בתוכה נוזלים ריריים שמצריכים ואף מחייבת טיפול נכון אחרת הרוטב יהיה כג'לי ולא אסתטי.
אופן ההכנה
תחילה חתכים את הבמיה לרצועות או לחצי לרוחב. (כמו מטבעות)
לאחר מכן שוטפים היטב בכדי שהנוזליים הרירים יצאו מתוכה, ומייבשים בשמש כשעה.
לאחר מכן מטגנים אותה במעט שמן תוך כדי ערבוב כשתי דקות ומעבירים אותה למסננת.
מקצצים 2 בצלים דקדק ויוצקים לסיר שטוח ומאדים על אש נמוכה, הבצל מקבל גוון כהה מעט ומתחילים בערבוב בעזרת כף עץ. במקביל מוסיפים כף מים ושוב מערבבים וחוזרים על הפעולה 2-3 פעמים עד שצבעו של הבצל משתנה לגוון חום זהוב.
לאחר שהבצל התאדה היטב והגוון התחלף לחום כהה, מוסיפים את השמן ומטגנים היטב תוך כדי ערבוב מתמיד.
בצנצנת נפרדת יוצקים את הרסק עגבניות ומוסיפים לתוכה ¼ כוס מים מערבבים היטב ומוסיפים לבצל ומטגנים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב ומוסיפים את הסוכר.
לאחר שהרסק שינה את טעמו מחמצמץ להניח את חלקי העוף ולטגן ברוטב כשתי דקות משני הצדדים.
מוסיפים את הפפריקה ופותחים את טעמה על הרוטב בעזרת ערבוב קל.
מרתיחים קומקום מים ויוצקים פנימה עד שחלקי העוף מתכסים.
מכניסים לסיר 2 תפוחי אדמה קטנים קלופים ושטופים, ובצל קטן שטוף מקולף, 4-5 ביצים ,ראש שום חתוך לשני חצאים, מוסיפים את הבמיה ומתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים רתיחה וצמצום וגיבוש הרוטב על אש בינונית. ומוסיפים קוקלה
מתכון מושלם לקוקלה
קוקלה – קציצת סולת טוניסאית מסורתית לחמין
טועמים ובודקים שלא חסר טעם מכסים ומניחים על הפלטה לילה שלם תוך כדי בדיקה והוספת נוזלים במידת הצורך.
בתיאבון