• דף הבית
  • כל המתכונים
  • קטגוריות
  • צור קשר
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
ורדית חביב
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
  • ראשי
  • תבשילים
  • סלטים
  • עוגיות
  • עוגות
  • לחמים
  • מאפים
  • ריבות
  • חוברת מרקים
  • קינוחים
ראשי › לחמים › לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלא

ורדית חביב 16/03/2019 18:21 אין תגובות
לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלא

לחמניות טעימות וטריות הולכות מצויון עם סלטה משוויה חמה

סלטה משויה – סלט ירקות צלויים מהמטבח הטוניסאי

סלטה משויה

החומרים

 

  • 1 ק”ג קמח מלא מנופה.
  • 2 כפות שמרים.
  • ¼ כוס סוכר.
  • 1 כף מלח.
  • רבע כוס שמן.
  • 3 כפות  קורנפלור.
  • ½ 2 כוסות מים פושרים (גודל כוס 220 מ”ל).

אופן ההכנה

שמים את הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים לתוכה את השמרים, הקורנפלור והסוכר ומערבבים עד אשר כל החומרים נטמעים פנימה.

מוסיפים את השמן והמים ולבסוף את המלח ומערבבים במהירות גבוהה כשלוש ארבע דקות עד לקבלת בצק אחיד.

מצפים את דפנות הקערה במעט שמן ומכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או יותר במידת הצורך, עד שהבצק מכפיל את עצמו.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומחלקים אותו ל10-12 חלקים מעגלים אותם  ביד ככדורים ומכסים כשתיים שלוש דקות .

לצפיה בסרטון הכנה של לחמניות לחו על הקישור שמתחת

↓

לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

 

לאחר מכן מכינים מהם לחמניות ומניחים על נייר אפייה בתבנית.

מכסים במגבת מטבח על מנת שהאוויר לא ייבש אותם. מתפיחים כחצי שעה לערך.

מחממים מראש תנור לחום של 200 מעלות תלוי בעוצמת התנור.

מומלץ להכניס תבנית חד פעמית מלאה בקרח במהלך האפייה, הקרח מייצר הדים שהופכים את הלחמניות לרכות יותר.

לאחר שהלחמניות תפחו, חורצים קוו בעזרת סכין ומפזרים מעט קמח עליהם אפשרי גם למרוח ביצה ולזרות גרעיני דלעת, גרעיני פשתן או שיבולת שועל .

מכניסים לתנור לעשרים דקות לערך.

בתיאבון.

 

לחמניות רכות עם זעתר ושמן זית

לחמניות רכות ומטריפות

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

© כל הזכויות שמורות לורדית חביב | מתכונים מבית סבתא
אין לשווק, להעתיק או לשכפל כל מידע מהאתר לרבות תמונות וטקסטים ללא אישור מפורש בכתב מהנהלת האתר!
גלילה לראש העמוד