מלאבי
מלאבי קינוח קר ורענן בניחוח מי ורדים שמקורו בטורקיה.
במקור מכינים את המלאבי מאבקת פקעות מיובשות של סחלבים.
חומרים
- 2 כוסות חלב. (גודל כוס 220 מ"ל.)
- .½ 10 כוסות מים.
- 10 כפות קורנפלור.
- 7 טיפות מי ורדים.
- 4 כפות סוכר.
- 2 שקיקי סוכר וניל.
סירופ
- 3 כוסות סוכר.
- 2 כוסות מים.
- ½ כוס מיץ פטל.
- מעט צבע מאכל.
- 6 / 7 טיפות מי ורדים.
- או תרכיז מוכן למלאבי
קישוט
- פיסטוק קלוי שבור.
- בוטנים קלויים ושבורים.
- מעט קוקוס.
- דובדבנים.
אופן ההכנה
בסיר בינוני מרתיחים את המים יחד עם הסוכר , והסוכר וניל יחד עם המי ורדים ומערבבים תוך כדי רתיחה.
בחצי כוס מים מערבבים את הקורנפלור היטב עד שהבלילה נהפכת אחידה וללא גושים.
אל תוך הסיר עם המים יוצקים את החלב יחד עם הקורנפלור בכוס מערבבים היטב עד לקבלת נוזל רביכה אחיד וסמיך ללא גושים ומביאים לידי רתיחה ומכבים את הלהבה.
מוזגים לכוסות קינוח לא עד הסוף , ממתינים שזה יצטנן מעט. מכסים כל כוסית בניילון נצמד ומכניסים למקרר לייצוב וקירור
אופן הכנת הסירופ
בתוך סיר קטן יוצקים את הסוכר והמים ומערבבים היטב.
מוסיפים את התרכיז פטל ומבשלים על להבה בינונית ומערבבים.
לקראת הסוף מוסיפים את הצבע מאכל והמי ורדים ומערבבים .
מבשלים כ7 עד 10 דקות.
מוציאים את המלאבי מהמקרר ושופכים על המלאבי ומשאירים מקום לפיסטוקים, בוטנים , קוקוס, ודובדבנים או פלט קפוא.
בהצלחה