עוף ותפוחי אדמה ברוטב פיקנטי
נתחי עוף ופרוסות תפוחי אדמה ברוטב פיקנטי
תבשיל נפלא בנוסח טוניס
חומרים
- 6 נתחי עוף רצוי שוק.
- 12 תפוחי אדמה קטנים או 4 בגודל בינוני.
- 4 שיני שום.
- 2 כפות רסק.
- שמן
- כף פפריקה מתוקה.
- ½ כף פפריקה חריפה.
- כפית כמון.
- כפית כורכום.
- ¼ כפית פלפל שחור.
- 1 כף אבקת מרק עוף, או מלח לפי הטעם.
- מעט פטרוזיליה קצוצה דק.
- 2 כוסות מים רתוחים או יותר.
אופן ההכנה
על אש בינונית יוצקים מעט שמן אל תוך סיר רחב
חותכים פרוסות שום ומטגנים מעט. לא לשרוף.
בצלוחית שמים שתי כפות רסק עגבניות ומדללים מעט במים ומוסיפים לשום ומערבבים היטב.
מנמיכים את האש ומניחים את נתחי העוף ברוטב ומערבבים עד שהעוף מיטגן מכל הצדדים.
בקערה נפרדת שמים את כל התבלינים ומוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה וללא גושים.
יוצקים את מסת התבלינים לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים כחצי שעה.
לאחר שהתבשיל החל להתגבש מעט מוסיפים את תפוחי האדמה אפשר לפרוס אותם .
מפזרים את הפטרוזיליה ומבשלים על אש בינונית -נמוכה , עד שהתפוחי אדמה מתרככים והתבשיל מתגבש ומצטמצם.
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים תיבול.
בתיאבון